« Takaisin

Black Horse Premium MyGastro

Black Horse Premium MyGastro on täydennysrehu, joka yhdessä hevosen lajinmukaisen ruokinnan kanssa, auttaa ylläpitämään mahan normaalia toimintaa ja happotasapainoa.

Liikunnan aiheuttama vatsaonteloon kohdistuva paine voi nostaa happoja mahan yläosaan. Tästä voi seurata mahaärsytystä joka voi aiheuttaa muutoksia käytöksessä ja alentaa suorituskykyä. Myös rehun korkea hiilihydraattipitoisuus, vähäinen/ harvakseltaan annettu korsirehun määrä, epäsäännöllinen päivärytmi, kipulääkkeet pitkinä kuureina, kuljetukset tai muut hevosta stressaavat tilanteet voivat heikentää vatsan suojamekanismeja.

Käyttöohje:
MyGastro sekoitetaan veden kanssa n. 2 dl vettä / 1 mitallinen (30g), turvotetaan ja sekoitetaan paksuksi geeliksi. Voidaan tarjota sellaisenaan tai rehuun sekoitettuna. Päiväannos on hyvä jakaa kahteen syöttökertaan, aamu & ilta. Toinen annoksista voidaan tarjoilla myös ennen harjoitusta, kuljetusta ym. Suositellaan käytettäväksi noin kuukauden ajan. Myös jatkuva/jaksoittainen annostelu on mahdollista. Tällöin, eläimen kunnosta riippuen, voidaan annostusta pienentää jopa puoleen.

Annostus:
Hevonen: 3 mitallista/ pvä (90g)
Poni (koosta riippuen): 1-2 mitallista/ pv (30-60g)

Pakkaus sisältää mitan (50 ml = 30g).

MyGastron sisältämät ainesosat:

Pektiini
Pektiini tukee vatsan normaalia toimintaa ja vahvistaa suoliston (mahalaukku/ohutsuoli) pintakerrosta.

Lesitiini
Lesitiinillä on kyky neutraloida vatsahappoja. Se myös vahvistaa vettähylkivää pintakerrosta ja näin suojaa ja vahvistaa mahalaukun limakalvoja.

Natriumbikarbonaatti
Neutraloi mahalaukun sisältöä.

Kalsiumkarbonaatti (Ruokintakalkki)
Korkea pH (8,5 -9,5) vaikuttaa suolistossa neutralisoivasti.

Viherjauho
Tekee tuotteesta maistuvan. MyGastro maistuu jopa sellaisenaan.

Black Horse Premium - HYVINVOINTI-INFO
Hevosen mahahaavaa esiintyy mahalaukussa, joka jakautuu kahteen osaan; ylempään epiteeliosaan ja alempaan rauhasmahaan. Muutokset vaihtelevat pinnallisista lievistä vaurioista syvempiin haavaumiin eri osissa mahalaukun seinämää ja rauhasmahaa ulottuen jopa ohutsuolen alkuosiin asti. Tutkimuksissa on todettu, että mahahaava ei pelkästään ole kilpahevosten, vaan myös harraste- sekä nuorten hevosten ja varsojenkin vaiva. Tutkituista hevosista jopa 60-70 % kärsii jonkin asteisista haavaumista mahassa. Luonnossa hevonen laiduntaa 18 tuntia vuorokaudessa ja mahalaukun tuottaessa jatkuvasti suolahappoa, tämä jatkuva korsirehun saanti ja syljen eritys (bikarbonaatteja) ehkäisee haavaumien syntyä puskuroimalla hapon vaikutusta.

Jatkuva laiduntaminen on Suomen kaltaisissa oloissa vaikeasti järjestettävissä, joten mahahaavan ennaltaehkäisemiseksi on hyvä pohtia tarkasti hevosen elinolosuhteita ja ruokintaa. Mainittakoon vielä, että mahalaukkua suojelevaa sylkeä erittyy pääosin vain hevosen syödessä, vaikka mahanesteen eritys onkin jatkuvaa.

Mahahaavan oireita mm.

• Ärtyneisyys ja käytöksen muutokset
• Heikentynyt suorituskyky ja yleinen haluttomuus
• Laihtuminen ja huono karvan laatu
• Hampaiden narskuttelu ja runsas haukottelu
• Puun pureminen ja imppaaminen sekä kutominen
• Lievien ähkyoireiden lisääntyminen
• Mahan kosketusarkuus (usein oikealta puolelta)
• Hampaiden narskutus

Mahahaavan ennaltaehkäisyssähuomioitavaa:

• Riittävä korsirehun saanti minimi 1,5 kg heinää /100 kg hevosen painosta
• Korsirehu tulisi annostella ennen väkirehua
• Heinän ruokintavälit eivät saa ylittää 6 tunnin aikaa ja väkirehut jaettava 3 krt vuorokaudessa
• Väkirehun maksimiannos kertaruokintaan 2 litraa ja suositeltavaa käyttää matalatärkkelyksistä väkirehua, esimerkiksi Black Horse Tender
• Annetaan pieni korsirehun määrä ennen liikuntaa suojaamaan vatsahappojen nousua tyhjässä mahassa
• Viherrehusta valmistettu puuro tasapainottaa vatsanhapon pH:ta ja sopii hyvin stressimahaisen hevosen ruokintaan lisänä, esimerkiksi Black Horse Greenmix
• Hevosella on aina oltava puhdasta vettä saatavilla
• Huolehdithan hevosesi riittävästä vapaan ulkoilun ja säännöllisen liikunnan tarpeesta sekä sopuisasta laumahierarkiasta


Koostumus:
viherjauho, pektiini, lesitiini, natriumbikarbonaatti, kalsiumkarbonaatti

Ravintoaineet :
Raakavalkuainen 8 %, Tuhka 22 %, Raakarasva 9 %, Raakakuitu 11 % Natrium 30 g/kg
Kalsium 75g/kg

Teknologiset lisäaineet:
emulgointiaine(lesitiinit)
paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi)

Sensoriset lisäaineet:
aromiaineet (OregoStim)

Säilytettävä viileässä, kosteudelta suojattuna.

Vaihtoehdot

Tuote Hinta
MyGastro 600 g21.90 €
MyGastro 2,7kg85.90 €

Lisätiedot

Valmistusmaa: Suomi
Pakkauskoko : 600 g ja 2,7 kg