Kuva: Satula.com


Pidän eläinlääkintään sekä kilpahevosen terveyteen liittyviä luentoja.

Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut järjestämään eläinlääkärin luennon esim. seuralle tai talliporukalle. Osa luennoista ovat osallistuvia, eli mukana myös käytännön harjoituksia.

HUOM UUTTA: Etäluennot ovat myös mahdollisia, kysy lisää maria@veteq.fi!

Luentokokonaisuuksia:

- Ratsuhevosen rasitusvammat ja kuntoutus

- Kuinka tunnistaa hevosen alkavat rasitusvammat ja reagoida niihin ajoissa ja oikealla tavalla? Miltä hevonen tuntuu ratsastettaessa kun se säästää itseään ja miten se reagoi rasitusvammasta riippuen?

Vammojen hoito-ohjeissa annetaan yleensä suuntaa-antavat ohjeet hevosen liikunnan lisäämisestä, mutta minkälaisia kuntoutusharjoituksia olisi käytännössä hyvä tehdä kunkin eri vamman kohdalla? Mistä tietää milloin lisätä liikuntaa ja milloin taas antaa lepoa?

- kesto n. 2,5 tuntia teoriaa lyhyen tauon kanssa


- Ratsuhevosen ontumat - riskitekijät ja ennaltaehkäisy

Jatkoluento suositulle Rasitusvammat-luennolle.

Miksi toiset hevoset tuntuvat olevan ontumille alttiimpia kuin toiset? Miksi sama vaiva palaa kerta kerran jälkeen uudelleen? Ontumille altistavia tekijöitä on monia, kuten esimerkiksi hevosen rakenne, liikkumistapa ja ratsastuspohjat. Luennolla käydään läpi tutkimusten mukaan tyypillisimpiä ontumille altistavia riskitekijöitä ja ennaltaehkäiseviä asioita sekä terveydellisestä että ratsastuksellisesta näkökulmasta. Huomioon otetaan myös ratsastuksen eri lajien vaikutus vammariskiin.


Luentoon kuuluu teoriaosuus sekä käytännön demo. Demo-osuudessa tarkastellaan muutaman esimerkkihevosen rakenteellisia vahvuuksia ja heikkouksia sekä liikkumistapaa myös ratsastettuna ja pohditaan kuinka vaivoja voisi ennaltaehkäistä oikeanlaisella treenillä ja hoitosuunnitelmalla. Tärkeää tietoa myös esimerkiksi hevosen ostoa suunnitteleville!

- kesto teoriaosuus n. 1,5h ja käytännön demo n. 1h (tarvitaan pari esimerkkihevosta), voidaan pitää myös ilman demoa


- Hevosen yleisimmät sairaudet ja ensiapu

- kooste hevosen yleisimmistä sairauksista, niiden hoidosta ja ensiavusta tapaturmatilanteissa

- kesto n. 2,5 tuntia käytännön harjoituksineen


- Miten hevoseni voi? - Terveysongelmien ennaltaehkäisy ja hevosen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen

- Miksi tuntuu siltä että toinen hevonen on aina vaivainen ja toinen ei? Hevosen terveenä pitäminen koostuu monesta eri osa-alueesta. Luennolla käydään tarkemmin läpi millä tavoin voit ehkäistä hevosesi terveysongelmia valmennuksen, ruokinnan ja muiden osa-alueiden huolellisella suunnittelulla. Hevoset ovat keskenään erityyppisiä, löytämällä juuri sinun hevosellesi sopivan kokonaisuuden pääset parhaaseen lopputulokseen! Luento sopii sekä harrastajille että kilparatsastajille.

- kesto n. 1,5 tuntia teoriaa