« Takaisin

Sled Dog Mineral

Hivenainetäydennysrehu koirille

Sleddog Vita ja Mineral on tarkoitettu käytettäväksi koiranruuan vitamiinien ja kivennäisten
tasapainottamiseen tilanteissa, joissa koiralle käytetään koti- tai yhdistelmäruokintaa (esim.
kuivaruoka+liha+öljy). Sleddog vita ja mineral on pakattu erikseen, mikä mahdollistaa
sekä vitamiinien että kivennäisten tarkan annostuksen erilaisiin ruokinta- ja raaka-
ainevaihtoehtoihin.

Vakuustodistus

Kalsium (Ca)
dikalsiumfosfaattina
kalsiumkarbonaattina
50 000 mg/ kg
21 000 mg/ kg
29 000 mg/ kg
Fosfori (P dikalsiumfosfaattina) 16 000 mg/ kg
Natrium (Na natriumbikarbonaattina) 75 000 mg/ kg
Magnesium (Mg magnesiumoksidina) 13 500 mg/ kg
Kalium (K kaliumkloridina) 105 000 mg/ kg
Rauta (Fe ferrosulfaattina) 2 500 mg/ kg
Kupari (Cu kuparisulfaattina) 175 mg/ kg
Mangaani (Mn mangaanioksidina) 110 mg/ kg
Sinkki (Zn sinkkioksidina) 2 500 mg/ kg
Jodi (I kaliumjodidina) 37,5 mg/ kg
Koboltti (Co kobolttikarbonaattina) 12,5 mg/ kg
Seleeni (Se natriumseleniittin) 6,0 mg/ kg
Esikypsennetty ohra ad. 1 kg

Käyttö


Käyttö: Koirille 0,5-1 g / elopainokilo / vrk

Pakkaus sisältää mittalusikan
1 mittalusikka = n. 20 g

***********************************************************************

Sled Dog Mineral on kivennäis- ja hivenainevalmiste ja Sled Dog Vitamin on vitamiineja sisältäviä lisäravintoainevalmiste. Tuotteet ovat olleet valjakkokenneleiden käytössä jo 90-luvun alusta lähtien, ja ne on kehitetty käytännön tarpeeseen.

Idea valjakkokoirien ruokintaan käytettävistä kivennäis- ja vitamiinivalmisteista tuli legendaariselta suomalaiselta valjakkoajajalta Juhani Heikkiseltä. Hän käytti MM-tason koiriensa ruokintaan Taminax –kuivaruokaa ja lihaa (50:50), mutta veriarvot paljastivat ruokinnan puutteet. Edesmennyt eläinlääkäri Raili Holcombe tutki ongelmaa Heikkisen apuna. Luiden syöttäminen koirille ei ollut toimiva ratkaisu, koska se sisälsi liikaa riskejä (suolisto-ongelmat, tappelut) eikä ratkaissut kaikkia yhdistelmäruokinnan myötä tulleita ravintoaineiden puutteita, joita kilpakoirilla esiintyi.

Keski-Euroopan alppikisareissullaan Heikkinen löysi valjakkokoirille tarkoitetut kivennäis- ja vitamiinivalmisteet, jotka soveltuivat ruokinnan täydentämiseen ja ongelman korjaamiseen.
Todettuaan tuotteiden toimivan ja koirien veriarvojen parantuvan, hän päätti selvittää, onko Suomessa osaamista ja mahdollisuuksia valmistaa tällaisia räätälöityjä koirien kivennäis- ja vitamiiniseoksia. Selvitystä nopeutti saksalaistuotteiden korkeat rahtikustannukset Saksasta Suomeen. Yhteydenotto Biofarmiin tuotti tulosta ja siitä saivat alkunsa Biofarmin Sled Dog Mineral ja Sled Dog Vitamin.

Aluksi tuotteiden valmistus oli pienimuotoista. Heikkinen teetti 200 kg:n eriä oman Taminax-kennelinsä käyttöön. Kun muut ajajat kiinnostuivat tuotteista, hän alkoi markkinoida niitä valjakko- ja safarikenneleille kuivaruokien myynnin ohessa. Kymmeniä tai satoja koiria omistavien valjakko- ja safarikenneleiden käytössä normaalit, pienissä purkeissa myytävät kotikoirin kivennäis- ja vitamiinivalmisteet eivät ole toimiva ratkaisu. Pakkauskoon on oltava suuri ja tuotteiden taloudellisia - aivan kuten tuotantoeläinpuolellakin. Lisäksi ravintoainekoostumuksen on vastattava kovassa rasituksessa olevien valjakkokoirien tarpeisiin, sillä useiden kivennäisten ja vitamiinien tarve on valjakkokoirilla korkeampi kuin kotikoirilla.

Valjakkokoirien ruokinnassa käytetään edelleen paljon lihaa kuivaruuan ohella. Lihassa on kuitenkin niukasti kalsiumia, natriumia, jodia, kuparia, mangaania sekä A- ja D-vitamiineja koiran tarpeeseen nähden. Myös kalsium-fosfori -suhde on lihassa väärä, sillä siinä on 20–30 kertaa enemmän fosforia kuin kalsiumia. Lihan kanssa käytettävä kuivaruoka ei riitä paikkaamaan kivennäisten ja vitamiinien puutetta, jos lihan käyttömäärä koiran ruokavaliossa on suuri. Tämän vuoksi on tärkeää korjata yhdistelmäruokinnan kivennäis- ja vitamiinipitoisuudet vastaamaan kovassa treenissä olevan koiran tarvetta käyttämällä siihen suunniteltuja tuotteita tai tilanne johtaa puutostiloihin ja suorituskyvyn laskuun, joka on helppo havaita jalaksilta.

Kenneleiden käyttämissä kuivaruuissa, liharaaka-aineen ravintoainekoostumuksessa, kuivaruuan ja lihan käyttösuhteessa sekä koirien treenimäärissä on huomattavia eroja, minkä vuoksi ruokintasuunnitelmat ja ruokavalion tasapainotus tulee aina tehdä kennelkohtaisesti. Sled Dog -sarjan kivennäiset ja vitamiinit ovat eri astioissa, jolloin ruokavalion laskennallinen tasapainotus on mahdollista toteuttaa helposti ja tarkasti kennelin yksilölliset tarpeet huomioiden. Kivennäisten ja vitamiinien pitoisuudet tuotteissa ovat korkeat, jotta valjakkokoiran normaalia suuremmat tarpeet täyttyvät, mutta käyttömäärä pysyy taloudellisena ja kohtuullisena sekä ruuan maittavuus säilyy stressaavissakin tilanteissa.

Biofarm 20.3.2017

Hinta:21.90 €

Lisätiedot

Pakkauskoko : 3 kg
Valmistusmaa: S