« Takaisin

Black Horse Elektrolyytti

Täydennysrehu hevosille - erikoisruokavalio elektrolyyttitasapainon korjaamiseen runsaan hikoilun seurauksena.

Black Horse Elektrolyytti on erinomainen tuote runsaasti hikoileville hevosille. Hien mukana elimistöstä poistuu suuria määriä kivennäisiä, joiden puute ilmenee ennen kaikkea lihasten ja hermoston toimintahäiriönä.

Black Horse Elektrolyytti sisältää kivennäisaineita, joilla on monia yhteisiä lihaksiston toimintoihin liittyviä tehtäviä. Ne kuljettavat hermoärsykkeitä lihaksiin ja aikaansaavat lihaksen liikkeen. Ne myös säilyttävät elimistön nestetasapainoa. Runsaan hikoilun myötä hevonen menettää näitä elimistön toiminnan kannalta tärkeitä kivennäisaineita. Kovassa rasituksessa hevonen hikoilee jopa 15-20 l/tunti. Elektrolyyttien puute näkyy ennen kaikkea hermoston ja lihasten toimintahäiriöinä. Oireilu näkyy mm. lihaskramppeina, hermostohäiriöinä, lihaskipuina ja väsymisenä. Pahimmassa tapauksessa seurauksena voi olla jopa lämpöhalvaus. Black Horse Elektrolyytillä on helppo korvata hien mukana menetettyjä ravintoaineita.

Elektrolyyttejä on erityisen hyvä antaa kovassa valmennuksessa oleville hevosille varsinkin kuumina kesäpäivinä, pitkien kuljetusten yhteydessä sekä hevosille, jotka hermostuvat helposti ja sen seurauksena hikoilevat normaalia enemmän.

Yleisimmät elektrolyytit ovat kalsium, magnesium, natrium, kalium, ja kloridi. Näilllä kivennäisaineilla on monia yhteisiä tehtäviä. Natrium ja kalium kuljettavat hermoärsykkeen lihakseen ja kalsium sekä magesium puolestaan aikaansaavat lihassolun supistumisen eli lihaksen liikkeen. Lisäksi samat elektrolyytit ovat tärkeitä elimistön nestetasapainon säilyttämiessä, ja suojelevat lihaksia maitohapon haitoilta 

Käyttöohje ja annostus:

Tuotetta syötetään hevoselle kuuriluonteisesti (1-3 päivää), runsaan hikoilun yhteydessä. Sekoitetaan rehun joukkoon. Puhdasta juomavettä tulee olla jatkuvasti tarjolla elektrolyyttivalmistetta käytettäessä. Hevosen juomista tulee tarkkailla ja jos se on riittämätöntä, tulee konsultoida eläinlääkäriä.

Hevoset  40 g / pvä

Ravitsemuksellinen koostumus / 40 g

Kalium (K) 6 g
Natrium (Na) 4 g
Kalsium (Ca) 2 g
Piimaa 1 g
Magnesium 1 g
Rauta 80 mg
E-vitamiini 200 mg
C-vitamiini 120 mg
B1-vitamiini 25 mg
fosfori 5 mg

Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Elektrolyytti 1 kg14.90 €
Elektrolyytti 4 kg50.90 €

Lisätiedot

Valmistusmaa: Suomi
Pakkauskoko : 1 kg ja 4 kg